Foto: Bildbyrån.

Styrkebeskedet inför OS: Nilsson överlägsen

Uppdaterad
Publicerad

I den nästsista världscupsprinten före OS visade Stina Nilsson på rejält styrkebesked och vann överlägset före två norskor.

– Det var ett perfekt lopp i dag, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Stina Nilsson, som föll i förra helgens comeback, lyckades desto bättre i dagens sprint från slovenska Plancia. Trion Stina Nilsson, Maiken Caspersen Falla och Kathrine Harsem bröt sig loss efter halva sträckan. Svenskan gjorde en taktisk kurva och kom först in till upploppet och kunde ohotat åka först över mållinjen.

– Jag kände hela dagen ett det var en bra dag, jag hade motsvar om någon skulle attackera och jag hade som taktik att bara vara med utan att dra ifrån, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

– I kurvan såg jag en liten öppning och tog chansen. Det var ett perfekt lopp i dag. Jag känner att jag ligger i bra fas inför OS.

Nilsson tog därmed sin tredje seger för säsongen och femtonde segern totalt i världscupen.

Fin svenskdag

Av de sex svenskor som tog sig vidare från kvalet gick hälften till semifinal. För Hanna Falk tog det stopp i semifinalen och Anna Dyvik tog sig till final tillsammans med Stina Nilsson där det blev en fin femteplats. 

– Helt sjukt. Det var så jobbigt i dag, jag var lite off i huvudet så jag fick kämpa. Jag är väldigt nöjd med min stakning, säger Anna Dyvik till SVT Sport.

– Jag har inte funderat så mycket på OS, men den här femteplatsen kanske tar mig närmare en OS-plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.