Storvreta vände 1-4-underläge mot Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborg har lyckats skaka topplaget Storvreta i två kvartsfinaler. Den tredje kvartsfinalen såg ut på liknande sätt. Helsingborg ledde med 4-1 inför den sista perioden då Storvreta kom tillbaka ännu en gång och vann till slut matchen med 5-4 i förlängning.

Helsingborg tog återigen ledningen mot Storvreta. Efter första perioden ledde bortalaget med 2-1 och i andra perioden lyckades Helsingborg dra ifrån till 4-1 efter två mål av Helsingborgs Andreas Lindholm.

Storvreta reducerade 41 sekunder in i tredje perioden i numerärt överläge efter mål av Tobias Gustafsson och 4-3-reduceringen kom även den i numerärt överläge då samma Gustafsson passade fram till Robin Nilsberth som fick till ett riktigt kanonskott en bit utanför slottet.

Det var tio jobbiga minuter kvar för Helsingborg och kvitteringen dröjde inte länge för hemmalaget Storvreta, som ännu en gång hämtat upp ett underläge mot Helsingborg. Matchen gick till förlängning där Storvretas skyttekung Albin Sjögren avgjorde efter fyra minuters spel.

Storvreta leder därmed med 3-0 i matcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.