Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Emmy Wilén surfar mot nästa OS

Uppdaterad
Publicerad

Emmy Wiléns stora mål är att kvalificera sig till OS 2024. Än är det en bit kvar men med stor beslutsamhet och målmedvetenhet har hon format sitt liv efter vågorna.

Hon har haft sin bas på Teneriffa de senaste sju åren. Här är vågorna betydligt bättre än hemma i Sverige och det är dessutom bra surf oftare. Vilket är en förutsättning för att lyckas.

– OS är min stora dröm och det är den drömmen som gör att jag satsar och fortsätta träna ännu hårdare och utvecklas som surfare, säger Emmy Wilén.

Att bli bra på att surfa tar tid. En bra surfare får kanske några minuter per dag på brädan. Den mesta tiden går faktiskt åt till att paddla och att lägga sig i rätt position. Och dessutom ska man tampas med alla andra surfare som också vill sno ens våg.

– Det tog tre år innan jag fick komma ut och surfa med de lokala killarna på vissa vågor. Men nu får jag det, säger Emmy Wilén.

Träningen är helt fokuserad på surf. Gympassen är högintensiva på samma sätt som ett surfpass och är det platt så surfar Emmy Wilén på asfalten.

– Det finns en skateboard som är precis som en surfbräda. Så där kan man öva på rörelser så att det sätter sig i muskelminnnet, säger Emmy Wilén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.