Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

SVT:s vd Hanna Stjärne om OS-rättigheterna: ”Det är ansvarsfullt”

Uppdaterad
Publicerad

SVT har köpt rättigheterna till att sända från fyra OS från Cortina 2026 och framåt. SVT:s vd Hanna Stjärne kan inte säga exakt vad det kostade, men är nöjd med förhandlingarna.

– Det är klart att sporträttigheter är dyrt, men i det här fallet har det landat på en ansvarsfull nivå, säger hon.

Hanna Stjärne berättar om hur det kommer sig att SVT kunde säkra rättigheterna för fyra OS.

– Det har varit långa och svåra förhandlingar, som det ofta är kring sporträttigheter nu för tiden. Vi samarbetar också med de andra public service-bolagen i Europa via EBU. Det har hjälpt till också. Det är klart sporträttigheter är dyrt, men i det här fallet har det landat på en ansvarsfull nivå, säger hon.

SVT Sport

Hur mycket har SVT betalat?

– Det kan vi inte kommentera, men det är ansvarsfullt.

Att gå in och köpa det här, hur möjliggörs det?

– Vi har velat det här länge. SVT förlorade rättigheterna 2011 och sände senast från London 2012. Genom åren har det kommit många mejl och samtal från tittare runtom i landet som har sagt 'kan ni inte sända OS igen?'. Det är klart att vi har velat det och nu är vi här, säger Hanna Stjärne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet