Coco Gauff under morgonens match i Australian Open. Foto: TT.

15-åriga Gauff slog ut Venus – igen

Uppdaterad
Publicerad

Precis som i Wimbledon slog 15-åriga underbarnet Cori ”Coco” Gauff ut barndomsidolen Venus Williams, 39, i första omgången. Strax före klockan 08.00 svensk tid slog Gauff in matchbollen och vann med 7-6(7-5),6-3.

– Jag var så nervös, säger Gauff efter den känslomässiga segern.

Gauff gick upp till 40-0 och skaffade sig tre matchbollar. Hon lade undan en stoppboll som Williams grävde upp efter två studsar. Gauff trodde att bollen var i spel och slog i nät och när hon hörde domarens röst trodde hon att det var för sin egen miss och skrek ut i frustration.

När det väl gick upp för Gauff att hon trots allt vunnit matchen tackade hon Williams med återhållen glädje. Tävlingens yngsta deltagare hade slagit ut den äldsta på damsidan.

Australian Open

– Det var en svår match och jag var så nervös inför dagens match. Jag blev chockad när jag såg lottningen men är glad att jag klarade av det, säger Gauff som var förvånd att publiken skrek hennes namn:

– Jag trodde att det bara skulle hända vid US Open, ler Gauff tacksam för stödet.

Stjärntränaren om Peterson: ”Hon kan bli hur bra som helst”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet