Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

15-åriga tennistalangen Mirra Andreeva fortsätter överraska – besegrade världsspelaren

Uppdaterad
Publicerad

Nästa stora tennisstjärnskott har nu presenterat sig. 15-åriga Mirra Andreeva är vidare till 16-delsfinal i WTA-turneringen i Madrid.

– Jag är lite överraskad, konstaterar Andreeva efter två raka segrar.

Mirra Andreeva debuterade på WTA-touren i oktober förra året när hon fick ett wildacard till Jasmin Open. Nu har ryskan belönats med ännu ett wildcard, den här gången till Madrid Open. Och hon har överraskande vunnit de två första matcherna i turneringen.

Först besegrade hon kanadensiskan Leylah Fernandez, US Open-finalist 2021.

Bara 24 timmar senare kom nästa seger, 7-6 (8-6) 6-3. Den här gången mot brasilianskan Beatriz Haddad Maia – rankad 14 i världen.

Vinsten innebär att Andreeva nu är sjunde yngsta spelare under 16 år, som sedan år 2000, lyckats besegra en spelare på topp 20. Senast det hände var 2019, spelaren var en då 15-årig Coco Gauff.

– Jag är lite överraskad över att vara klar för tredje rundan, men alla har också sagt till mig att de andra spelar på samma nivå som jag, de är bara mer konsekventa, säger Andreeva enligt BBC.

I 16-delsfinalen väntar nu polskan Magda Linette, semifinalist i Australien Open i januari.

Superboll bakom Holger Runes mäktiga finalvändning: ”Hur i hela friden?”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: ATP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.