Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Celine Naef skrällde mot Venus Williams. Foto: TT

17-åring slog ut Venus Williams: ”Kan inte fatta det”

Uppdaterad
Publicerad

Många kanske trodde att Venus Willliams lagt av men 42-åringen dök upp i nederländska Rosmalen efter att ha fått ett wildcard under gårdagen. Legendaren förlorade mot 17-åringen Celine Naef med 3-6,7-6(7-3),6-2 i första omgången när två olika generationer möttes.

– Jag kan inte fatta att jag fick en chans att spela mot Venus. Hon är en fantastisk spelare och en förebild för alla på touren, säger Naef till Reuters efter sin första vinst på WTA-touren.

696-rankade Wiliams hejades på av lillasyster Serena, som lade av förra året, från läktaren. Det var första matchen efter ett halvårs långt skadeuppehåll med ett krånglande lår.

Lockade storpublik

Gräsmatchen i första omgången lockade storpublik. Serena satt under ett paraplay för att skydda sig mot solen.

– För mig var det den största matchen jag spelat. Det var så otroligt häftigt att spela inför en så stor publik. Jag var så nervös, vilket kanske märktes men jag försökte bara göra mitt bästa, säger den 202-rankade schweiziskan till WTA efter att ha säkrat matchbollen när Williams slog en backhand långt förbi baslinjen.

Venus Williams, som fyller 43 på lördag, har tagit sju Grand Slam-titlar, den senaste så långt tillbaka som 2008. Senaste turneringsvinsten kom 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.