Skrällen – Zheng Qinwen slår ut världsfemman i US Open. Foto: Bildbyrån

20-årig kinesiska slog ut illamående världsfemman

Uppdaterad
Publicerad

20-åriga Zheng Qinwen skrällde med att slå ut världsfemman Ons Jabeur, som inte var helt kurant, med 6-2,6-4 i US Open och nådde för första gången kvartsfinal i en Grand Slam.

– Jag har en tro på att jag kan slå alla spelare om jag spelar på rätt sätt, säger kinesiskan.

Zheng hade chansen att serva hem matchen vid 5-2 i andra set men darrade till med bland annat två dubbelfel, blev bruten, och brände även en matchboll vid 5-3 innan hon kunde avgöra på sin fjärde matchboll med ett serveess för 6-4.

– Den här segern var ett genombrott och jag vet om jag kämpar för varje poäng kommer det att hända saker, säger Zheng i intervjun från banan i Eurosports sändning.

Hälsoproblem för Jabeur

Jabeur, som har stort publikstöd i New York, har haft hälsoproblem under årets turnering med bland annat andnöd och kraftlöshet. Det var publikstödet som höll henne kvar i matchen.

– De stöttade mig oavsett vad som hände. Det var vad jag behövde på banan. Förhoppningsvis kommer jag tillbaka starkare nästa år och får känna på stödet från den här fantastiska publiken, säger Jabeur enligt Reuters.

I kvartsfinalen väntar den kommande världsettan Aryna Sabalenka när nästa ranking släpps 11 september för Zheng Qinwen som är rankad som som 23:a i världen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.