Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jannik Sinner blev först någonsin med tillstånd att bära lyxväska på Wimbledon. Foto: Gucci

Jannik Sinner bröt mot 146-årig tradition på Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Jannik Sinner, 21, vann sin premiärmatch – samtidigt som han bröt mot Wimbledons 146-år gamla strikta klädkod.

Italienaren klev in på centercourten med en specialdesignad lyxväska som han behövde söka tre tillstånd för.

Världsåttan Jannik Sinner hade som förväntat inga problem i Wimbledons första omgång, då han i raka set besegrade Juan Manuel Cerundolo. Trots detta väcktes reaktioner efteråt – på grund av en väska.

I samband med att den italienske 21-åringen klev in på centercourten, bröt han också mot en 146-årig tradition.

Specialdesignad väska

Det är vid det här laget väl känt att alla spelare måste bära vitt under Wimbledon, samtidigt som begränsningar måste följas gällande antal logotyper på ärmar, pannband, strumpor och väskor.

Jannik Sinner följde till stor del dessa krav, förutom när det kom till väskan. Italienaren äntrade planen med en specialdesignad väska från lyxmärket Gucci, företaget han också är ambassadör för.

Sökt godkännande

Vanligtvis straffas spelare som inte följer klädkoden med böter, men Sinner behöver inte oroa sig. Han har nämligen sökt godkännande från det internationella tennisförbundet, ATP-touren och grand slam-turneringarna för att säkerställa att det är okej.

The New York Times rapporterar att det är första gången som en tennisspelare har fått tillstånd att bära en lyxväska med logotyp på banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.