Spelarna anländer till ett hotell i Melbourne där de måste stanna på hotellrummet i två veckor i en strikt karantän. Till höger: Victoria Azarenka. Foto: TT/Bildbyrån.

47 spelare i Australian Open satta i strikt karantän

Uppdaterad
Publicerad

Efter att coronaviruset upptäckts bland passagerare på flyg som landat i Australien har 47 spelare tvingats gå i strikt karantän inför Australian Open.

De måste stanna på sina hotellrum i två veckor.

”Om du har tid att gnälla så har du tid att hitta en lösning”, skriver tvåfaldiga vinnaren Victoria Azarenka på Twitter.

Det betyder att de måste stanna på sina hotellrum i två veckor och inte kommer att kunna träna utanför hotellrummet på två veckor. Turneringen inleds 8 februari. Från den 29 januari kommer spelarna att kunna träna på Melbourne Olympic Parks, med Rod Laver Arena som centercourt, igen – om de visar upp negativa test.

Australiska hälsomyndigheter har upptäckt smitta hos två passagerare på ett plan från Los Angeles och hos en passagerare på ett plan från Abu Dhabi vid ankomsten till Melbourne. I det sistnämnda fallet var det tränaren till en av toppspelarna Bianca Andreescu, vann US Open 2019, som testat positivt. De smittade personerna har tagits till speciella anläggningar, så kallade hälsohotell, för vård. 

Kei Nishikori, som var i final i US Open 2014, och Victoria Azarenka, som vunnit Australian Open två gånger, var med på planet från Los Angeles.

”Om du har tid att gnälla så har du tid att hitta en lösning”, skriver den amerikabaserade belarusiskan på Twitter.

KLIPP: Peterson skadefri inför Australien Open: ”Jag kan slå toppspelare” (13 jan 2021)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Peterson skadefri inför Australien Open: ”Jag kan slå toppspelare” Foto: Billdbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer