Angelique Kerber (till höger) trodde knappt att det var sant när hon besegrade Serena Williams i Wimbledonfinalen förra året. Foto: Bildbyrån.

588 000 kronor för att åka ut direkt i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

I dag släpptes siffrorna inför Wimbledon i sommar. Totalt kommer spelarna att dela på nästan en halv miljard kronor – 497 miljoner. Segraren i dam- och herrklassen får 30,7 miljoner kronor för bedriften.

Wimbledon ökar prispengarna med 11,8 procent från förra året. Det är lukrativt att bara kvala in till tävlingen. En förlust i första omgången ger 588 000 kronor.

På bara tio år har Wimbledons prispengar tredubblats. En nyhet i årets tävling är att bana 1:s skjutbara tak kommer att användas för första gången. Banan kommer testas vid en inbjudningstävling 19 maj där legendarer som John McEnroe och Martina Navratilova ska delta.

Någon tidsklocka vid servar, 25-sekundersgräns, kommer inte att införas, finns i Australian Open och US Open, men den förväntas tas i bruk nästa år.

I avgörande set kommer tiebreak att införas vid 12-12, vilket betyder att det är olika regler i alla fyra Grand Slam-tävlingarna.

Wimbledon inleds 1 juli i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.