Spanjoren Carlos Alcaraz vrålar ut sin glädje efter att ha säkrat en semifinalplats i ATP-slutspelet Foto: Alessandro Di Marco

Alcaraz klar för supermöte mot Djokovic

Uppdaterad
Publicerad

Världstvåan Carlos Alcaraz är klar för semifinal i ATP-slutspelet i Turin – och det blir ett supermöte mot världsettan Novak Djokovic.

Alcaraz besegrade Daniil Medvedev med 6–4, 6–4 och säkrade gruppsegern i den röda gruppen.

Den 20-årige spanjoren behövde vinna för att säkra en plats i semifinalen i sin debut i ATP-slutspelet.

– Det är fantastiskt att jag lyckas ta mig till semifinal i mitt första slutspel. Jag har spelat väldigt bra de senaste två matcherna, säger Alcaraz som ser fram emot en duell mot Djokovic:

– Novak är Novak, han är den bäste i världen just nu och har bara förlorat sex matcher i år, så han är otrolig. Jag behöver spela min bästa tennis.

Djokovic har redan säkrat förstaplatsen på världsrankningen för 2023 och jagar sin sjunde titel i ATP-slutspelet – i så fall rekord.

Även Daniil Medvedev är trots förlusten klar för semifinal. Den platsen säkrade han redan i onsdags.

Ryssen, som vann ATP-slutspelet 2020, möter hemmahoppet Jannik Sinner i semifinalen. Sinner är den förste italienaren hittills som nått semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.