Sensationen Carlos Alcaraz klarade sig undan med blotta förskräckelsen i andra omgången i Franska öppna. Foto: TT

Alcaraz räddade matchboll i 4,5-timmarsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Förhandsfavoriten och vårens sensation, Carlos Alcaraz, räddade en matchboll när han vann mot landsmannen Albert Ramos-Vinolas med 6-1,6-7(7-9),5-7,7-6(7-2),6-4 efter ett dubbelt maraton med 4.34 på gruset i den andra omgången.

– I slutet av tredje set trodde jag att jag skulle förlora. Jag visste att jag var tvungen att förändra något, annars skulle jag förlora, säger 19-årige Alcaraz som efter vårens stora genombrott är rankad sexa i världen. Inför turneringen sågs han som en allvarlig utmanare till titeln – där Rafael Nadal har 13 bucklor från Paris.

Det var en riktig  holmgång som tog fysiskt mot den 15 år äldre motståndaren Ramos-Vinolas på Roland Garros i Paris.  Det var vid 5-4 i fjärde set som Ramos-Vinolas hade en matchboll men slog nervöst en forehand i nät.

”Kämpade ända till sista poängen”

– Jag känner mig trött. Det var en häftig kamp mot Albert. Jag visste att det skulle bli en härlig match, en tuff match. Vi kämpade ända till den sista poängen och jag är så glad över min insats i dag, säger Alcaraz till arrangören i Eurosports sändning.

Alcaraz kommer att se om matchen för att kunna dra lärdom.

– Jag behöver lära mig av den här typen av matcher, den här typen av situationer, säger Alcaraz enligt AP.

Alcaraz har 18 vinster och en förlust på grus den här säsongen. I nästa omgång möter Alcaraz den person som slog honom senaste gången: amerikanen Sebastian Korda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.