Naomi Osaka. Foto: Bildbyrån

Japanskan vann Australian Open – ny världsetta

Uppdaterad
Publicerad

Finalen i Australian Open blev en riktig nagelbitare. Till slut kunde Naomi Osaka ta sin andra raka Grand Slam-titel med siffrorna 7–6, 5–7, 6–4.

Japanskan Naomi Osaka har tagit tennisvärlden med storm. Efter att ha besegrat Serena Williams i finalen av US Open har hon fortsatt att visa framfötterna. Idag kom nästa milstolpe – seger i finalen av Australian Open.

Det är 21-åriga Osakas andra raka Grand Slam-titel och hon kan numera titulera sig som världsetta.

Australian Open

Men det satt långt inne. Petra Kvitova skulle inte ge sig utan kamp. Osaka vann det tuffa första setet med 7–6 och hade tre matchbollar i det andra, men då kom Kvitova tillbaka. Ett nervöst spel från Osaka bjöd in tjeckiskan och setet gick från 5–3 till 5–7.

Men det skulle svänga igen och denna gång var det Osaka som stod för upphämtningen. Efter fem raka gem till Kvitova klev japanskan fram och avgjorde.

Siffrorna blev till slut 7–6, 5–7, 6–4 och 21-åriga Osaka är därmed den yngsta världsettan sedan Caroline Wozniacki var det som 20-åring 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet