Bianca Andreescu fick tejpa högerlåret. Foto: TT

Andreescu trotsade smärtan och skrällde mot världsfyran

Uppdaterad
Publicerad

Trots tydlig smärta i benet och ett tejpat högerlår lyckades Bianca Andreescu skrälla mot världsfyran Karolina Pliskova i natt.

Den 19-åriga kanadensiskan vann med 2-1 i set och avancerade vidare till semifinal i Rogers Cup.

– Jag är helt orädd på tennisbanan, säger hon.

Nattens kvartsfinaler i Rogers Cup i Toronto, knappt tre veckor före US Open, bjöd på några riktigt spännande matcher. Förutom Serena Williams revansch på Naomi Osaka så skrällde tonåringen Bianca Andreescu, 27:a på världsrankingen, mot världsstjärnan Karolina Pliskova från Tjeckien.

I det andra setet tvingades 19-åringen pausa matchen och tejpa sitt högra lår. Trots märkbar smärta och sämre rörlighet lyckades hon ändå vinna med 6-0, 2-6, 6-4 och avancera vidare i turneringen.

– När jag kliver ut på tennisbanan är jag helt orädd och tar ingen hänsyn till vem jag möter. Jag tror att det börjar märkas mer och mer, säger Andreescu efteråt.

Nu väntar amerikanskan Sofia Kenin i semifinalen. Hon är i sin tur rankad 29:a i världen, två placeringar bakom Andreescu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.