Australian Open kan bli Andy Murrays sista turnering. Foto: TT

Andy Murray lämnade presskonferensen i tårar: ”Kan vara sista tävlingen”

Uppdaterad
Publicerad

Skadedrabbade Andy Murray, 31, är antagligen inne på sitt sista år som professionell spelare. Men det kan ta slut tidigare än så, säger tennisstjärnan tårögd vid en presskonferens.

– Jag är inte säker på att jag kan spela mig igenom smärtan, säger han.

Den tidigare världsettan och trefaldiga Grand slam-vinnaren drog sig ur förra årets Australian Open för att operera sin höft och kom tillbaka i juni. Men sedan dess har det enligt BBC bara blivit 14 matcher för skotten som sedan september fokuserat på att rehabilitera sig.

– Jag har haft det kämpigt under en lång tid nu. Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering, säger han vid en presskonferens i Melbourne inför Australian Open.

Australian Open

Murray var emotionell och tvingades under den korta presskonferensen att tårögd lämna podiet för att senare komma tillbaka.

Inställd på att spela

Återkomsten i år har lämnat en del övrigt att önska. Han slogs ut i andra omgången i Brisbane förra veckan och bröt en träningsmatch på torsdagen mot Novak Djokovic efter mindre än en timme, enligt AFP.

– Jag har haft svåra smärtor i kanske 20 månader. Jag kan spela men med begränsningar. Att ha begränsningarna och smärtan gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna. Det har varit tufft, säger han.

Murray hoppas på att kunna avsluta karriären med Wimbledon, men säger enligt The Guardian han inte är säker på att han lyckas till följd av smärtan.

Han är dock inställd på att genomföra Australian Open, där han går upp mot spanjoren Roberto Bautista i första omgången nästa vecka.

Andy Murray

Från: Dunblane, Skottland.

Ålder: 31

Rankad: 149

Proffs sedan: 2005

Karriär: Vann sin första Grand Slam i och med segern i US Open 2012, där han besegrade Novak Djokovic. 2013 och 2016 vann han Wimbledon, och 2015 ledde han Storbritannien till landets första Davis Cup-titel sedan 1936. Är känd för sitt temperament på planen, liksom som jämställdhetskämpe.

Källa: Tennis.com

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet