Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Petra Kvitova tog sin första Miami Open-seger i karriären Foto: Nyhetsbyrån AP

Petra Kvitova vann Miami Open efter ”tiebreak-maraton”

Uppdaterad
Publicerad

Petra Kvitova är vinnare av Miami Open. I finalen besegrade hon Wimbledonmästarinnan Elena Rybakina i två raka set (7-6, 6-2), där första blev ett matchavgörande – och superlångt – tiebreak.

33-åriga Petra Kvitova, rankad tolva i världen, är den äldsta Miami Open-vinnaren sedan Serena Williams tog hem titeln 2015. Det var veteranens 30:e seger i karriären, men första titeln i den amerikanska storturneringen.

Första set blev en tiebreak-rysare som Kvitova till slut vann med 16-14.

– Tibreaket blev avgörande för hela matchen, det var den längsta jag varit med om i hela min karriär. Jag fick ett mentalt övertag av att vinna det, säger hon på pressträffen efteråt.

För tio år yngre världssjuan Elena Rybakina blev det med andra ord ingen ”sunshine double” (att vinna både Indian Wells och Miami Open samma säsong).

Och hon delar Kvitovas bild av matchen:

– Om jag hade tagit hem första set kanske det hade slutat annorlunda. För jag var mentalt slut och därför tappade jag disciplinen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.