Aryna Sabalenka plockade fram mobilen och tog en bild av ett nedslagsmärke. Foto: Marijan Murat

Aryna Sabalenka fotade nedslagmärke med mobilen – varnades

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Aryna Sabalenka gick in i Stuttgarts WTA 500-turnering först under lördagen.

Sabalenka gjorde något som aldrig tidigare setts på en tennisbana: Hon fotograferade ett nedslagsmärke med mobilen och varnades.

– Domaren gillade inte vad jag gjorde, säger belarusiskan.

Sabalenka förlorade gamet till 3–4 i första set mot belgiskan Elise Mertens efter att domaren ropade ”ut” på en boll som hon tyckte var inne. Hon bad domaren Miriam Bley att komma ner och titta till märket en extra gång – domaren hade varit nere och dömt ut bollen.

Domaren vägrade att komma ner igen och Sabalenka tog fram en mobil och fotograferade märket som ett eget hawk-eye att spara som bevis. Se händelsen i ett externt klipp här.

Sabalenka fick en varning för osportsligt beteende. Sabalenka stördes dock inte så mycket utan kunde vinna kvartsfinalen med 6–4, 6–1.

”Gav mig en ogillande blick”

– Domaren gillade inte vad jag gjorde. Hon gav mig en ogillande blick i slutet av matchen och var väldigt kraftfull när vi skakade hand efteråt, säger Sabalenka enligt Puntodebreak.

Det är en märklig turnering för Sabalenka på många sätt. Hon fick stå över sin första match i det 28 personer lilla startfältet och fick en walkover i åttondelen.

– Äntligen fick jag spela jag min match. Det har aldrig hänt förut att jag spelar den första matchen på en lördag, säger Sabalenka enligt WTA-touren efter sin kvartsfinal.

Sabalenka har spelat tre finaler på inomhusgruset i Stuttgart och förlorat mot tre dåvarande världsettor (Ash Bartley en gång och Iga Swiatek två gånger). Nu jagar hon sin första titel i den tyska staden – vilket kan ske på enbart tre matcher – unikt i så fall.

I semin under söndagen kommer Sabalenka att möta Jasmine Paolini som slog ut Coco Gauff med 6–4, 6–3.

Nyhetsklipp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.