Aryna Sabalenka åkte ut i Paris under plågsamma former Foto: Christophe Ena

Aryna Sabalenka hoppar av OS i Paris: ”Ska ta hand om min hälsa”

Uppdaterad
Publicerad

Världstrean Aryna Sabalenka hoppar av OS i Paris.

– Jag har fattat beslutet för att ta hand om min hälsa, säger Sabalenka.

Sabalenka har vunnit Australian Open de två senaste åren men blev utslagen i kvartsfinalen av den ryska 17-åringen Mirra Andreeva i Franska öppna i Paris för ett par veckor sedan.

Under matchen plågades belarusiskan av stora magbesvär och lutade sig ofta fram och stödde sig på knäna för att samla ihop sig, besvär hon haft under en längre tid.

– Jag har fått kämpa väldigt mycket de senaste månaderna och har fattat det här beslutet för att ta hand om min hälsa, säger Sabalenka till media i samband med en turnering i Berlin, uppger Reuters.

Även Ons Jabeur hoppar av OS

OS kommer att spelas på samma anläggning i som Franska öppna Roland Garros, där grus är underlaget. Sabalenka trivs bäst på hardcourt men är inte oäven på grus – gick till semifinal i Paris förra året.

– Jag föredrar att vila lite för att se till att jag fysiskt och hälsomässigt är redo för hardcourt-turneringarna, säger Sabalenka.

Även världstian Ons Jabeur hoppar av OS eftersom hon tycker att schemat blir för plottrigt med olika underlag på kort tid och att kroppen tar för mycket stryk.

Innan vilan över OS-turneringen kommer dock Sabalenka att spela Wimbledon med start 1 juli.

OS i Paris avgörs 26 juli till 11 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.