Världsettan Ashleigh Barty. Foto: Bildbyrån

Hemmafavoriten Ashleigh Barty vidare i Melbourne

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Ashleigh Barty, 25, är vidare till sin fjärde raka kvartsfinal i Australian Open.

Hon hoppas nu bli den första kvinnliga hemmasegraren i turneringen på över 40 år.

– Det är roligare för mig att tävla på hemmaplan, säger Barty.

Inte sedan Christine O'Neil 1978 har det varit en australisk segrare på damsidan i Australian Open.

Kanske är det dags i år?

Världsettan Ashleigh Barty från Queensland är i alla fall vidare till kvartsfinal efter att ha besegrat amerikanskan Amanda Anisimova i raka set (6-4, 6-3).

– De senaste två åren har varit extraordinärt tuffa för alla runt om i världen, men vi tennisspelare har haft tur nog att kunna fortsätta spela. Att ha fansen tillbaka på läktaren ger så mycket till tennisen, sade hon efteråt.

”Finns inga hemligheter”

Japanskan Naomi Osaka, som är regerande mästare och har vunnit turneringen två av de tre senaste åren, blev utslagen i fredags mot just Anisimova.

Barty ställs nu mot överraskningen Jessica Pegula i kvartsfinalen. Pegula besegrade i sin tur femteseedade grekiskan Maria Sakkari med 7-6, 6-3 efter en timme och 35 minuter.

Barty och Pegula har tidigare tränat tillsammans och känner till varandra väl.

– Så det finns inga hemligheter, det är bara att komma hit och kämpa.

Senast ett hemmahopp vann på herrsidan var 1976 genom Mark Edmondson, men Pat Cash spelade dubbla finaler 1987 mot Stefan Edberg och 1988 mot Mats Wilander. Lleyton Hewitt föll mot Marat Safin 2005.

FRÅN I GÅR: Här vinner han galen boll mot världsfyran

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.