Det hettade till när Daniil Medvedev dömdes bort för fotfel i andra sets tiebreak. Foto: TT

Medvedev vann trots tjafs efter fotfel

Uppdaterad
Publicerad

Den regerande mästaren Daniil Medvedev vann mot Alexander Zverev med 6-3,6-7(3-7),7-6(8-6) i den andra omgången av ATP-slutspelet i Turin. Det var en nagebitare innan Medvedev kunde vräka in sin tredje matchboll och vinna holmgången. Ett fotfel kan ha fått ryssen att förlora andra set.

– Jag började darra när jag hade möjligheterna men jag beslutade mig för att gå för det, inte börja fundera, säger Medvedev efter den extremt tajta uppgörelsen i Eurosport.

Vid 1-1 i andra sets tiebreak dömdes Medvedev bort för fotfel på sin andraserve och ryssen gjorde en utmaning. Med god vilja kunde man möjligen se att Medvedev var över linjen med någon millimeter.

Zverev ville inte ha poängen

Zverev var framme till domaren – efter att ha sett reprisbilderna.

– Det där är inget fotfel utan det ska vara en andraserve, sade Zverev som inte ville ha 2-1 på det sättet. Domaren stod dock på sig och dömde för fotfel medan Medvedev gjorde tummen ner. Att Medvedev snabbt kunde släppa fotfelet och tjafset var en nyckel till segern.

– Zacha spelade också bra, så jag vill inte ta det från honom. När jag såg bilderna på fotfelet kanske jag var över och jag kanske tappade andra set på grund av det. Men sedan var det bara att släppa det och gå vidare, säger Medvedev. 

Zverev räddade två matchbollar

Zverev vann sedan tiebreaket med 7-3 och tvingade fram ett skiljeset.

Det stod nästan skrivet att det skulle bli jämnt ända in i kaklet och det blev det också. Det blev ett nytt tiebreak där Medvedev hamnade i 2-4-underläge vilket han vände till 6-4 och skaffade sig två matchbollar, som Zverev hämtade ikapp till 6-6 och ett nytt sidbyte.

Det var en mer lättad än glad Medvedev som tackade motståndaren och domaren efter matchen.

Medvedev är efter två inledande segrar klar för semifinalen. När hemmaspelaren Matteo Berrettini i kväll hoppade av på grund av en magskada stod det klart. Han ersätts av en annan italienare, Jannik Sinner. Även Zverev har ett hyfsat läge med en vinst och en förlust inför den sista gruppspelsomgången i den röda gruppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.