Grigor Dimitrov skrällsegrare i ATP-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

David Goffin slog en till synes enkel boll i nät och Grigor Dimitrov föll ihop i tårar på hardcourten. Bulgaren hade därmed vunnit sin största titel i karriären. Slutsiffrorna i finalen i ATP-slutspelet skrevs 7–5, 4–6, 6–3.

– Det har varit fantastiska två veckor för mig, det är en sån ära att få spela här. Det har nog varit bästa två veckorna i mitt liv. Jag brukar vara bra på att snacka men idag har jag slut på ord, säger han innan han fortsätter med att hylla sin motståndare. 

26-årige Dimitrov var precis som sin jämnårige finalmotståndare David Goffin debutant i sammanhanget. Att varken Rafael Nadal eller Roger Federer lyckades ta sig till final var helt och hållet belgarens förtjänst. Men framme vid slutstationen blev Stockholm Open-finalisten Grigor Dimitrov övermäktig.

Foto: Bildbyrån

Dimitrov tog hem ett jämnt första set innan Goffin såg ut att vända på matchen. Han kvitterade till 1-1 när en märkbart tagen Dimitrov slarvade med servarna.

Då när Goffin hade initiativet vände matchen igen. Dimitrov fick ordning på servarna högljutt påhejad av tillresta bulgarer och skaffade sig fyra matchbollar. I ställningen 5-3 hade Goffin ett gyllene läge att rädda även den femte men sliceade bollen i nät. Till tonerna av David Bowies ”Heros” bröt Dimitrov ihop på golvet i London. Äntligen har han fått sin stora titel.

Fakta: Tio senaste mästarna

2017: Grigor Dimitrov, Bulgarien.

2016: Andy Murray, Storbritannien.

2012-15: Novak Djokovic, Serbien.

2010-11: Roger Federer, Schweiz.

2009: Nikolaj Davydenko, Ryssland.

2008: Novak Djokovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.