Victoria Azarenka hade en tuff uppgörelse med Angelique Kerber som var uträknad flera gånger i andra set men hela tiden kom tillbaka. Foto: TT Nyhetbyrån.

Azarenka på väg mot andra raka

Uppdaterad
Publicerad

Den förra världsettan Victoria Azarenka fortsätter sin marsch mot toppen. I natt slog hon Australian Open-vinnaren Angelique Kerber med 6-2,7-5 och är klar för final i Miamis storturnering.

Därmed fick vitryskan revansch för förlusten i kvarten i Australian Open, den enda match hon förlorat i år. Matchkvoten är 21-1.

– Det var smärtsamt att förlora i Australien och jag är glad över att jag kunde korrigera mina misstag från den matchen, säger Azarenka enligt Reuters.

Förra veckan slog Azarenka Serena Williams i finalen i Indian Wells.

I finalen väntar pånyttfödda ryskan Svetlana Kuznetsova, 30, som tidigare i veckan slog ut Serena Williams redan i fjärde omgången och i natt hade en tuff fajt med schweiziskan Timea Bacsinszky som slogs ut med 7-5,6-3. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.