Victoria Azarenka gladde sig åt att vinna på hundens födelsedag. Foto: Instagram och TT

Azarenka vann på hundens födelsedag

Uppdaterad
Publicerad

Victoria Azarenka vred tillbaka tiden och slog ut den högst kvarvarande rankade spelaren i Australian Open, tredjerankade Jessica Pegula, med 6-4,6-1 i kvartsfinalen.  

– Det var på min hunds födelsedag, ler Azarenka i intervjun på banan.

Den 33-åriga belarusiskan vann sina två titlar i Australien 2012 och 2013 och är placerad på 24:e plats på rankingen. Det har gått tio år sedan höjdpunkterna i karriären och hon är tilbaka på sin högsta nivå. Det var få som trodde att Azarenka skulle slå Pegula som slog världsettan Iga Swiatek för ett par veckor sedan. 

Känner sig inte som en underdog

– Jag tänker inte på mig som en underdog utan har alltid höga mål när jag spelar en turnering och har spelat bättre och bättre, säger Azarenka till Eurosport.

Australian Open

Hon saknar hunden Guapo som är kvar i huset i Florida.

– Jag får vänta tills jag kommer tillbaka till hotellet och titta på honom på kameror som jag har i huset. Han blir så orolig när han hör min röst och springer runt och letar efter mig så jag ska hålla tyst och bara titta på honom. Som tur är har han många andra hundar att leka med och är väldigt social. När jag sedan kommer hem kommer jag inte att lämna honom på ett par dagar, det är helt klart, säger Azarenka.

Sonen bryr sig mest om fotboll

Sonen Leo bryr sig inte så mycket om mammans tenniskarriär.

– Han har sett en del matcher men är mest intresserad av sin fotboll. Med tanke på att att jag är hundmamma har jag två barn att ta hand om, funderar den leende Azarenka, vars enda Grand Slam-vinster i karriären är från just Australien.

2020 var hon i final i US Open och innan dess hade hon en kvartsfinal i Melbourne som bästa resultat från 2016. Det väntar tufft motstånd i semifinalen: Den regerande mästaren i Wimbledon, Elena Rybakina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet