Nick Kyrgios firar efter att ha nått kvartsfinal i Wimbledon för första gången på åtta år. Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Kyrgios bästa på åtta år: ”I kväll behöver jag ett glas vin”

Uppdaterad
Publicerad

Kontroversielle australiern Nick Kyrgios, 27, är glödhet i Wimbledon.

Tennisprofilen nådde kvartsfinal i den klassiska grästurneringen för första gången på åtta år.

– Det var inte i närheten av mitt bästa, men jag är supernöjd, säger han.

Det blev en hård och tuff femsetare mot 20-årige amerikanen Brandon Nakashima, rankad 56, men till slut var det ändå inget snack.

Efter tre timmar och 10 minuter, och en australisk överkörning i avgörande set, skrevs segersiffrorna till 4–6, 6–4, 7–6 (7–2), 3–6, 6–2.

Det är andra gången Kyrgios når kvartsfinal i Wimbledon och den första sedan 2014.

– Jag är stolt över min kämpainsats. Det har varit mycket tennis senaste 1,5 månaden, i kväll behöver jag ett glas vin, säger australiern i segerintervjun på centrecourten efter att ha erkänt att kroppen, och framför allt ena axeln, var öm.

Kvartsfinalplatsen är den tangerat bästa i grand slam-sammanhang. Han har också nått kvartsfinal i Australian Open 2015.

Nu har den 40-rankade australiern drömläge att nå ännu längre. I kvartsfinalen väntar oseedade och 43-rankade Cristian Garin, Chile, som vände 0–2 underläge mot Kyrgios landsman Alex de Minaur och vann en holmgång på fyra timmar och 34 minuter med 2–6, 5–7, 7–6 (7–3), 6–4, 7–6 (8–6).

Kyrgios var helt fokuserad på sin tennis i måndagens match till skillnad mot i segern mot grekiske världsfemman Stefanos Tsitsipas i söndags.

Då skällde han på domare och krävde att få Tsitsipas diskad sedan denne slagit en boll in i publiken.

Efteråt kallade Tsitsipas australiern för ”mobbare”.

Se även: Kyrgios tappade fattningen i Houston

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.