Foto: Bildbyrån

Stjärnorna i rejäl ordfejd: ”En cirkus – har en ond sida”

Uppdaterad
Publicerad

Nick Kyrgios, 27, slog Stefanos Tsitsipas, 23, i en hetlevrad match i Wimbledons tredje runda.

På presskonferensen efteråt var stjärnorna inte nådiga i kritiken mot varandra.

– Han gillar att mobba sina motståndare, sade Tsitsipas bland annat.

Det var två uppenbart frustrerade spelare och i stunder kokade det över på tennisbanan. Vid ett tillfälle blev den grekiske världsfemman Stefanos Tsitsipas så frustrerad att han sköt upp bollen mot publiken.

Efteråt erkänner stjärnan att han siktade på Nick Kyrgios.

– Jag siktade på min motståndares kropp, men missade honom ordentligt. Det här måste sluta. Någon måste sätta sig ned och prata med honom, sade Tsitsipas på presskonferensen och utvecklade sina tankar kring Kyrgios.

– Han mobbar sina motståndare. Han var troligen en mobbare i skolan. Jag gillar inte mobbare och folk som trycker ner andra.

”Väldigt ond”

Kyrgios visade tydligt sitt missnöje mot domaren vid flera tillfällen under matchen. Bland annat skrek han ”du är en skam”, till domaren.

– Han har vissa fina delar i sin karaktär också. Men han har också en väldigt ond sida i sig, som gör sig tydlig, det kan verkligen göra stor skada för folk i hans omgivning.

– Det kändes som en cirkus.

Svaret: ”Han var hela cirkusen själv”

När Kyrgios sedan gav sitt svar på presskonferensen sade han:

– Han var den som sköt bollar mot mig. Det var han som försökte träffa en åskådare. Han var den som sköt bollen ut ur stadion, sade Kyrgios.

– Jag vet inte vad han pratar om. Han var hela cirkusen själv.

27-åringen sade dock att han fortfarande ”älskar” Tsitsipas, som han dubbelspelade med i Washington 2019.

Den 40-rankade stjärnan, som är vidare i Wimbledon, ställs mot amerikanen Brandon Nakashima, 56:a på världsrankingen, i fjärde rundan.

SE OCKSÅ: Kyrgios tappade fattningen i Houston (10 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.