Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andy Murray besegrade Stefanos Tsitispas. Foto: AP/TT

Murray tog största segern på fem år

Uppdaterad
Publicerad

Den förre världsettan Andy Murray har haft karriärhotande höftoperationer och hunnit med att tackas av på touren men den 35-årige skotten visar att det finns något kvar i tanken. I dag slog han toppseedade Stefanos Tsitsipas med 7-6(7-4), 6-3 i Stuttgarts kvartsfinal, hans största vinst på fem år.

Den skadeföljde skotten slog för första gången sedan i november 2016 (Novak Djokovic) en spelare som varit rankad topp 5 i världen.

– Det var en fantastisk stämning. Han servade ofattbart bra i första set och det kändes som om jag hade få chanser, säger Murray enligt ATP-touren efter vinsten mot femterankade Tsitsipas.

Det första setet gick till tiebreak och innan dess hade Murray räddat en setboll på gräset.

– Jag spelade väldigt stabilt i tiebreaket och i andra set var det jag som dikterade villkoren. Det var en bra prestation, säger Murray som fallit till 53:e plats på världsrankingen.

Hans framgång kommer lägligt till Wimbledon som inleds 27 juni.

I semifinalen kommer Murray att spela mot australiern Nick Kyrgios.

KLIPP: Andy Murray berättar om den tuffaste tiden med höftskadan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.