Boris Becker hävdar att Novak Djokovic tränat för lite det sista halvåret. Foto: Bildbyrån

Becker om Djokovic: ”Tränade för lite”

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen bröt Novak Djokovic samarbetet med sin tränare Boris Becker. Nu hävdar Becker att för lite träning är anledningen till att Djokovic tappade sin position som världsetta.

– Sista sex månaderna tränade han inte lika mycket som han borde ha gjort och det vet han om, säger Becker till TT.

Samarbetet mellan Djokovic och tränaren, tillika förre världsstjärnan, Boris Becker var framgångsrikt med bland annat sex Grand Slam-titlar. Men på slutet tappade Djokovic förstaplatsen på ATP-rankingen till Andy Murray.

Den serbiske världstvåans säsong har varit upp och ned. Han vann grand slam-turneringarna i  både Australien och Paris, åkte ut tidigt i Wimbledon innan han gick till final US Open. Men OS i Rio blev fiaskobetonat, där han åkte ut direkt i första omgången mot argentinaren del Potro.

”Måste jobba stenhårt”

– Det räcker inte att bara dyka upp på turneringarna. Du måste jobba stenhårt, för det gör dina motståndare, säger Becker om serbens, som han ser det, minskade träningsflit.

Enligt Becker har världstvåan Djokovic prioriterat familjen före tennisen.

– Han är den förste att säga att han är en familjeman, säger Becker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.