Bekräftat: Söderling är Ymers nye tränare

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer behövde en ny tränare. Han ringde Robin Söderling – som svarade ja. Den tidigare världsstjärnan ska göra Sverigeettan till en mer aggressiv tennisspelare.

– Elias är en mycket bättre spelare än vad hans rankning visar, säger Söderling till TT.

För ett par dagar sedan skrev Tennisportalen om att den tidigare världsfyran och dubble grand slam-finalisten Robin Söderling tränar Sverigeettan Elias Ymer på det skånska gruset i Båstad.

Nu bekräftar 32-årige Söderling för TT att han är 269-rankade Ymers nye tränare.

– Vi har gjort två träningsveckor i Stockholm, och så kör vi den här Challenger-veckan och Swedish Open i nästa vecka. Sedan kommer det blir lite mer i höst, vi har inte riktigt satt schemat, säger Robin Söderling.

”Någonting har fattats”

Elias Ymer har saknat tränare under hela året, som han mestadels spenderat på undertourerna till ATP-touren. 21-åringen från Skara har haft svårt att hitta tillbaka till spelet 2015 då han kvalade in till första omgången i samtliga fyra grand slam-turneringar.

I jakten på en ny tränare ringde han själv Robin Söderling.

– Jag känner att det är någonting som har fattats. Och han har ändå gjort den här resan, är svensk, och är väldigt envis i sig själv. Jag tänkte att det kunde vara en bra ”fit”, säger Elias Ymer till TT.

”Lät som en kul grej”

För den förre detta världselitspelaren Söderling är samarbetet med Ymer det första tränarjobbet.

– Jag brinner för svensk tennis och tycker det är kul att hjälpa någon. Så när Elias hörde av sig så tycke jag att det lät som en kul grej, säger Söderling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.