Kiki Bertens slog Karolina Pliskova i Wimbledons fjärde omgång. Foto: Bildbyrån

Bertens knockade världssjuan

Uppdaterad
Publicerad

Alla topp 10-rankade spelare är nu utslagna ur Wimbledon. Åttonderankade Karolina Pliskova var den sista att bli utslagen när hon idag förlorade med 6–3, 7–6(1) mot årets överraskning, Kiki Bertens i den fjärde omgången.

Årets upplaga av Wimbledon har visat sig vara en lång rad stjärnfall. En efter en har de tio högst rankade spelarna lämnat tävlingen. Och ansvarig för två av dessa utslagningar är Kiki Bertens.

I den förra omgången slog hon ut fjolårsfinalisten Venus Williams, idag var det världsåttan Karolina Pliskova. 20:e-rankade Bertens är grusspecialist och gick in i matchen med inställningen att hon skulle ta chanser.

Chanserna belönade sig. Bertens vann det första setet med klara 6–3 och verkade skaka Pliskova rejält. Tjeckiskan skärpte till sig i det andra setet och det såg länge ut att gå hennes väg, men i tie-break visade Bertens att hennes framfart i turneringen inte var ren tur. Bertens vann med 6–1, 7–6(1).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.