Foto: Skärmdump/Bildbyrån

Bertens lämnade planen i rullstol – anklagas för att överdriva

Uppdaterad
Publicerad

Efter segern i maratonmatchen i Franska öppna mot italienskan Sara Errani lämnade Kiki Bertens banan i rullstol. Då anklagade Errani sin motståndare för att överdriva.

– Jag tycker inte om när någon skojar med en, säger Errani enligt BBC.

Matchen pågick i tre timmar och elva minuter, men då nederländskan Kiki Bertens till slut stod som segrare var det med tårar i ögonen och kramp i benen.

Bertens som är rankad åtta i världen slog Franska öppna-mästaren från 2012 med 7-6 (7-5), 3-6, 9-7 och gick därmed vidare till tredje rundan.

”Tycker inte om när någon skojar”

Errani lämnade banan snabbt och skrek ut sin frustration. Efter matchen var hon hård mot Bertens.

– Jag tycker inte om när någon skojar med en. Först är hon skadad och lämnar banan i rullstol och nu mår hon helt perfekt i restaurangen. Jag gillar inte sådant, säger Errani.

På frågan om hon tycker att Bertens överdrev svarade den 150-rankade italienskan helt enkelt ”ja.”

Fick behandling i 45 minuter

Bertens ger inte mycket för motståndarens kritik.

– Hon får säga vad än hon känner. Jag kanske borde ta fler skådespelarlektioner och sikta på en karriär inom det. Jag vet inte vad hon tror, säger hon.

28-åringen berättar att hon fick behandling av fysioterapeuter i 45 minuter efter matchen och att det tog en halvtimme innan hon slutade krampa.

KLIPP: Billie Jean King ger sitt namn åt tävlingen (17 september 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.