Glädje för Elena Svitolina och besvikelse för Bianca Andreescu efter dagens matcher. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bianca Andreescu skadad – och Elena Svitolina till semifinal i WTA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Elena Svitolina är regerande mästare i WTA-slutspelet.

Hennes dröm om en ny titel lever.

Hon blev i dag första spelare att gå vidare till semifinal.

– Jag är riktigt nöjd, säger hon.

Svitolina vann i två raka set mot Wimbledon-segraren Simona Halep, 7–5, 6–3. Eftersom hon vann även sin inledningsmatch mot Karolina Pliskova så är hennes avancemang från den rosa gruppen nu klart.

– Jag spelade väldigt stabilt i dag och mitt försvarsspel var väldigt bra, så jag är riktigt nöjd, säger Svitolina enligt nyhetsbyrån Reuters.

Andreescu bröt

Lika roligt var det inte för den 19-åriga US Open-mästaren Bianca Andreescu, som skadade knät i början av det andra setet mot Karolina Pliskova. Hon tvingades då bryta matchen, som hon förlorade det första setet i.

– Jag såg faktiskt fram emot denna match eftersom jag började fint med en bra match mot Svitolina. Jag var riktigt laddad inför dagen och är ledsen att jag tvingades bryta. Alla är lite trötta under denna del av säsongen, så det är tufft att spela nu. Men förhoppningsvis så kan jag bli redo till nästa match, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.