Bianca Andreescu är utslagen ur Australian Open. Foto: Rick Rycroft/AP/TT

Bianca Andreescu utslagen ur Australian Open – Hsieh Su-wei skrällde

Uppdaterad
Publicerad

Bianca Andreescu gjorde i Australian Open sin första stora tävling sedan US Open-titeln 2019.

Då blev det uttåg redan i andra omgången.

Taiwanesiskan Hsieh Su-wei vann med 6–3, 6–3.

– Jag är besviken, säger hon.

Kanadensiskan Bianca Andreescu slog igenom rejält 2019, då hon vann US Open som första kanadensiska och klättrade till fjärde plats på världsrankingen.

Sedan dess hade hon inte spelat en enda Grand Slam-turnering. Hon missade hela fjolårssäsongen på grund av knäskada som hon ådrog sig strax efter US Open.

Australian Open

Stabil förstamatch

Men i Australian Open 2021 var hon tillbaka. Den tävlingen blev dock kort för 20-åringen. Efter en stabil insats i förstarundan mot Mihaela Buzarnescu blev det i natt förlust mot taiwanesiskan, som vann med 6–3, 6–3.

Andreescu fick en mardrömsstart och hamnade i 0–4-underläge i första set. Hon kom sedan tillbaka en aning, men inte tillräckligt för att vända. I andra set bröt taiwanesiskan tidigt, och Andreescu avslutade sedan matchen med ett dubbelfel i den 30-gradiga värmen.

– Jag gick av banan, tittade på min tränare och sa ”Jag är besviken över att den här dagen blev min sista här”. Jag vet att jag gav allt jag hade, och det är det som gör mig mest besviken, sade Andreescu efter matchen, enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet