Mirjam Björklund pressade Kateryna Kozlova men förlorade till slut. Foto: Bildbyrån

Björklund förlorade – trots matchboll

Uppdaterad
Publicerad

Wild cardet Mirjam Björklund, 18 år, var på väg mot en skräll i tennisturneringen i Båstad. Björklund hade matchboll i tredje set men tappade och föll i tie break.

Mirjam Björklund fick chansen som wild card i Ericsson Open i Båstad. Hon ställdes mot Kateryna Kozlova från Ukraina, rankad 127 i världen. Den svenska 18-åringen vann första set med 6-3, sen tog Kozlova hem andra set.

Hade matchboll – men förlorade ändå

Det tredje set var väldigt jämnt men Björklund lyckades till slut få fram en matchboll. Men hon lyckades inte förvalta möjligheten och matchen gick till tie break. Där blev ukrainskan för svår och vann matchen.

– Det var en tuff match, hade matchboll men jag spelade så gott jag kunde. Aldrig spelat på sådan här nivå tidigare men är såklart besviken, sa Björklund efter matchen till TV3 Sport.

”Njöt av varje sekund”

Men trots förlusten var hon nöjd över att ha lyckats spela så bra.

– En sjuk upplevelse, det var så kul. Jag njöt av varje sekund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.