Regerande mästaren Novak Djokovic, Serbien, under fjolårets Australian Open-final mot österrikaren Dominic Thiem. Foto: TT

Boende arga över Australian Opens karantänidé

Uppdaterad
Publicerad

Australian Open ska sätta internationella spelare i karantän på ett lyxigt hotell inför Grand Slam-turneringen, som startar den 8 februari i Melbourne.

Nu rasar lägenhetsinnehavare i hotellets lokaler mot idén och hotar med rättsliga åtgärder, rapporterar lokala medier.

De boende tycker att ledningen för hotellet Westin Melbourne i smyg har gjort upp om karantänen, som de nu vill stoppa.

– Det är otroligt arrogant att gå bakom ryggen på oss på det här sättet, som om överenskommelsen vore klar. Det finns tydliga folkhälso- och juridiska frågor som inte ens har utretts, säger Mark Nicholson, som länge har varit lägenhetsinnehavare i fastigheten, till Fairfax Media.

Australian Open

Obligatorisk karantän

Hundratals tennisspelare väntas landa i Melbourne i mitten av januari för att hinna sitta i 14 dagars obligatorisk karantän innan tävlingarna drar i gång.

– Jag är 84 år och tillhör en riskgrupp och sättet de har försökt att få igenom det här på är chockerande, säger lägenhetsinnehavaren Digby Lewis till Fairfax.

Företagsledningen för Westin säger att de har delgivit sin ”covidsäkra” plan för ägarföreningen och att de boende inte kommer att ha någon kontakt med varken personal eller gäster, eftersom de kommer att använda en separat ingång och andra hissar.

Tennis Australia, som arrangerar Australian Open, har än så länge inte kommenterat de boendes utspel, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Stort utbrott

Australiens näst största stad Melbourne och dess delstat Victoria drabbades i juli av det hittills största utbrottet av covid-19 i Australien. Totalt smittades över 18 000 personer och nästan 800 avled under tiden utbrottet pågick. Sedan dess har smittan stävjats och under måndagen rapporterades endast tre nya fall i delstaten, alla kopplade till ett utbrott i Sydney.

KLIPP: Djokovic mästare för åttonde gången i Melbourne (02 februari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet