Murray får wildcard till Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Den förre världsettan Andy Murray har fått ett wildcard till Australian Open i februari 2021. Det var där han tårögd flaggade för att karriären var över för snart två år sedan. 

– Vi tar emot Andy med öppna armar, säger tävlingsledaren.

På grund av coronapandemin är turneringen senarelagd ett par veckor och spelas mellan 8 och 21 februari.  Arrangörerna gläder sig åt att få se den 33-årige skotten som sjunkit till 122:a plats på rankingen efter stora skadebekymmer de senaste åren.

Murray är en stor favorit i Melbourne efter fem finaler som alla slutat med förluster.

Australian Open

– Vi tar emot Andy i Melbourne med öppna armar. Hans avslutande av karriären var ett känslosamt ögonblick och att åter få se honom efter omfattande operationer för att bygga upp sig inför touren igen kommer att bli en höjdpunkt i Australian Open 2021, säger tävlingsledaren Craig Tiley enligt Reuters. 

Tackades med en överraskningsvideo 2019

Det var inför turneringen 2019, där Murray åkte ut i första omgången efter en heroisk insats mot Roberto Bautista Agut, som skotten uttryckte farhågor om att det kunde vara sista turneringen i karriären eftersom höftproblemen var för smärtsamma.

Arrangören tog honom på orden och satte ihop en överraskningsvideo där bland andra Roger Federer och Novak Djokovic tackade honom för vad han åstadkommit i karriären, bland annat tre Grand Slamvinster och två OS-guld.

Under året har det inte direkt gnistrat om Murray som åter haft problem med höftpartiet. Han förlorade i andra omgången i US Open och i den första i Franska öppna.

– Jag förbereder mig ungefär som en boxare gör inför en stor match och jag hoppas att jag kan bli i bra form under den tiden, säger Murray enligt BBC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet