Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Leo Borg jublar efter en viktig poäng mot Tommy Paul. Foto: Johanna Wallen/Bildbyrån

Heroisk insats av Borg i den första omgången av Stockholm Open

Uppdaterad
Publicerad

Leo Borg stod för en heroisk insats – men det räckte inte riktigt hela vägen.

Efter att ha skakat den regerande mästaren Tommy Paul i två set så tröt Borgs krafter i det tredje.

– Det kändes helt fantastiskt att vara så nära och verkligen pressa honom, säger svensken till SVT Sport.

Det var nog ingen som trodde att Leo Borg skulle ha en ärlig chans mot den 31-rankade amerikanen Tommy Paul i Stockholm Opens första omgång. En del spelbolag hade inte ens odds på en Paul-vinst och Borg stod i över 20 gånger pengarna.

– Det kändes helt fantastiskt att vara så nära och verkligen pressa honom till 100 procent, det var en otrolig känsla. Det hade jag inte räknat med, det var över mina förväntningar, säger Borg till SVT Sport.

Det oddset rasade dock fort i takt med att Leo Borg, rankad 577 i världen, vann den ena viktiga bollen efter den andra i första set. Sammanlagt bröt han amerikanens serve vid tre tillfällen och kunde vinna setet med 7–5.

I andra set fortsatte 19-åringen att imponera. Paul fick inte alls många lägen att bryta Borgs serve och när han väl fick det visade Borg prov på iskalla nerver. Till slut lyckades dock Paul hitta en blotta i Borgs försvar och bryta svenskens serve vid ställningen 5–4 i andra set.

Efter det orkade inte Borg mana fram de krafter som krävdes för att göra match av det hela i tredje set. Paul såg ut att ha blivit varm i kläderna samtidigt som Borg började göra enkla misstag. Till slut vann amerikanen det sista setet med 6–1 efter att ha brutit Borgs serve vid två tillfällen.

– Jag är nöjd med min prestation även om jag ville ta hem vinsten, men han var bättre, säger Borg.

– Han kom ut och spelade riktigt bra tennis. Han har förbättrat sitt spel mycket och han gjorde det riktigt svårt för mig, säger Paul till SVT Sport.

I nästa omgång ställs Paul mot Mikael Ymer. Matchen spelas på torsdag.

Publiken lyrisk efter Ymers drömduell: ”Det är makalöst”:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Publiken lyrisk efter härliga bollduellen. Se den här. Foto: BILDBYRÅN

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.