Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mikael Ymer: ”Fantastiskt att vara tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått tre år sedan Mikael Ymer spelade Stockholm Open. Nu är den svenske stjärnan med igen.

– Det är fantastiskt att vara tillbaka, säger han till SVT Sport.

Han nådde semifinal i Florens förra veckan och har under hösten slagit ett antal högt rankade spelare, bland annat världstolvan, italienaren Jannik Sinner i Davis Cup. I Stockholm ställs han mot fransmannen Quentin Halys i första omgången imorgon och Ymer tycker om att spela på hemmaplan.

– En del har det perspektivet att jag inte vill men inget gör mig gladare än att få spela i Stockholm, säger han. Jag trivs alltid och har spelat många Davis Cup-matcher här sedan jag var 16-17 år. Det är bara glädje att vara tillbaka.

”Kan bråka med de bästa”

Han har jobbat med att förbättra sin serve och att hitta en position lite längre in i banan, närmare baslinjen. Och att slå spelare rankade bland de 20 bästa visar att han är på rätt väg.

– Jag har alltid känt att jag har den här nivån och har en tro att när jag gör det jag ska göra kan jag bråka med de bästa i världen. Och det är såklart kul när jag lyckas slå dem med det sätt man jobbat på, att vissa mönster börjar stämma.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.