Mikael och Elias Ymer. Foto: Bildbyrån

Så var brödrakampen minut för minut

Uppdaterad
Publicerad

Storebror Elias Ymer vann brödrakampen mot Mikael Ymer. Den första matchen i SVT Sports specialsatsning ”Utmanarmötet”.

Elias Ymer vann med 6-3, 6-7, 10-8 (supertiebreak). Se matchen i spelarne och direktrapporteringen nedan.

Utmanarmötet med bröderna Ymer

Pinnat inlägg

SLUTSTÄLLNING
Mikael Ymer-Elias Ymer 1-2 (3-6, 7-6, 8-10)

Supertiebreak avgjorde.

Hörni, då avrundar jag den här liverapporteringen. Tack alla som har följt med. HÄJ!

Mikael: "Jag försöker att leva i nuet och just nu är mitt fokus inte alls på tennis. Jag vill bara kunna hjälpa till. Folk ligger på sjukhus och riskerar att dö. Hälsan kommer före allt. När tennisen kommer i gång så tar jag det då".

Mikael Ymer är rankad 68:a i världen just nu.

Mikael Ymer: "Det är alltid speciellt att komma hem och spela. Även om det inte ens är folk på läktaren. Det är hela auran och miljön".

Elias: "Det känns som att jag har varit off i ett år nu. Först en armbågsskada, sedan kom corona precis när jag började hitta formen. Men efter regn kommer solsken, nu kör vi".

Elias: "Jag och Mikael spelar varje dag. Det är ett krig varje dag. Man vill alltid vinna".

Elias i segerintervjun: "Fan, man var nervös där. Vid 5-8 trodde jag att jag hade bränt chansen".

Elias tar hand om matchbollen och saken är klar. Ymer vann!

Då plockar Elias fram serveesset. 9-8.

Som pinnglassen.

– Vi gör denna specialsatsning eftersom vi vet att många tv-tittare längtar efter liveidrott och en stund av underhållning och avkoppling i en tuff vardag. Vi vill också tillsammans med idrotten testa nya format och produktionsupplägg för att hitta en väg framåt i en vardag som tyvärr nog kommer att se väldigt annorlunda ut under en lång tid framöver, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Det första Utmanarmötet avgjordes på söndagen 10 maj. Då möttes Sveriges två bästa tennisspelare – bröderna Mikael och Elias Ymer – i en match för att avgöra vem som är bäst i landet och familjen.

Lillebror Mikael är högst placerad på världsrankingen (plats 68), men har aldrig vunnit en tävlingsmatch mot storebror Elias (rankad 201 i världen).

Fler utmanarmöten väntar

Matchen spelades i Kungliga tennishallen i Stockholm och arrangeras av Stockholm Open. En lång rad åtgärder har vidtagits för att arrangemanget ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Nästa ”Utmanarmöte” blir söndag 17 maj, då handlar det om bordtennis. Först ut är Sveriges bästa spelare på damsidan, Linda Bergström, mot 20-åriga Stina Källberg. Därefter utmanas Sveriges bästa herrspelare, Mattias Falck, av 18-årige talangen Truls Möregårdh.

KLIPP: Serena Williams utmanar sig själv i trädgården

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.