Elias och Mikael Ymer. Foto: TT Bild

Bröderna Ymer vidare till semifinal i Swedish Open

Uppdaterad
Publicerad

Elias och Mikael Ymer hade båda en tuff singelturnering i Swedish Open. Bättre går det i dubbel – där de i dag tog sig vidare till semifinal.

Bröderna ställdes mot andraseedade paret Nenad Zimonjic, Serbien, och spanjoren David Marreno och slutsiffrorna skrevs till 7-6, 7-5.

– Det gäller att veta vad man ska göra, särskilt mot de här två. De är otroligt rutinerade. Vi gick ut och försökte spela så avslappnat som möjligt – det var det som också tog oss förbi första och andra omgången, säger Mikael Ymer till Swedish Opens hemsida.

Nu väntar semifinal mot paret Julian Knowle, Österrike och Philipp Petzschner, Tyskland. Mikael Ymer tror att bröderna behöver höja sig för att ha en chans.

– Visst har vi spelat bra, men det kan fortfarande utvecklas. När vi exempelvis vet exakt hur vi ska stå på banan kommer vi kunna prestera ännu bättre – nu kör vi mycket på att improvisera, vilket har visat sig fungera ganska väl hittills, säger Mikael Ymer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.