Bröder Ymer ute ur Swedish Open.

Bröderna Ymer föll i semifinalen

Uppdaterad
Publicerad

Elias och Mikael Ymer gick till semifinal i Swedish Open men där tog det stopp. Julian Knowle och Philipp Petzschner blev övermäktiga bröderna som ändå gav de rutinerade motståndarna en match.

Erfarenhet stod mot ungdomlig hunger när Elias, 21, och Mikael, 18, Ymer mötte Julian Knowle, 43, och Philipp Petzschner, 33. De svenska bröderna klarade inte att stå emot utan föll mot det rutinerade paret. Slutsiffrorna läste 6-4, 2-6 och sista avgjordes i tie break, 10-3.

Senast ett svenskt par vann Swedish Open dubbelturnering var 2008 när Robin Söderling och Jonas Björkman tog hem bucklan. Söderling som är Elias ymers nya tränare. Nu hade alltså bröderna Ymer chansen att ta sig hela vägen till final men semifinalen blev slutstationen för Skara-bröderna.

Tufft motstånd

Motståndet var av det mer erfarna slaget. Österrikaren Knowle har bland annat vunnit US Open och stod som segrare i Båstad 2007. Tysken Petzschner har vunnit både Wimbledon och US Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.