Carlos Alcaraz tog hem segern i Argentina. Foto: Bildbyrån

Carlos Alcaraz tillbaka från skada – vann i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Skada gjorde att Carlos Alcaraz missade Australian Open. Nu är den förre världsettan tillbaka och tog hem ATP-turneringen i Buenos Aires.

– Det är på den här nivån som jag måste spela på i finaler, säger Carlos Alcaraz.

Carlos Alcaraz var borta i fyra månader på grund av skada och missade bland annat Australian Open i januari. Den förre världsettan gjorde comeback i ATP-turneringen i Buenos Aires och i finalen ställdes han mot britten Cameron Norrie.

Spanjoren tog hem finalen i två raka set med 6-3, 7-5 och vann sin sjunde titel på ATP-touren. Under turneringen förlorade 19-åringen bara ett set när han tog hem sin första titel för året.

– Jag kände mig väldigt bekväm med att spela finalen. Jag visste att det skulle bli svårt. Jag började fullt fokuserad på vad jag behövde göra i början av matchen och på mitt spel. Det är på den här nivån som jag måste spela på i finaler, säger Carlos Alcaraz efter finalen till ATP-tourens hemsida.

Alcaraz vann sin första Grand Slam när han tog hem US Open i höstas, vilket gjorde honom till tidernas yngste världsetta sedan rankingsystemet infördes för 50 år sedan.

MER TENNIS: Se det otroliga slaget som överlistar världssjuan (14 februari):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se det otroliga slaget som överlistan världssjuan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.