Caroline Wozniacki en vinnare igen. Foto: TT

Efter dystra perioden – Wozniacki en vinnare igen

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Wozniacki har hittat formen igen efter en dyster period. Efter 6-3, 6-3, i finalen i Kina Open mot lettiskan Anastasija Sevastova är det ljust igen för världstvåan som tog sin 30:e WTA-titel.

– Åtta är mitt lyckotal och det är åtta år sedan jag vann här sist. I år var det mitt år, säger Caroline Wozniacki efter segern.

Sedan Caroline Wozniacki vann WTA-turneringen i Eastbourne i juni har hon inte tagit sig förbi den tredje omgången i en enda turnering (sex stycken)  – förrän nu.

Nu är den danska världstvåan återigen en vinnare – vinnare av Kina Open.

Hon besegrade Anastasija Sevastova i två raka set, 6-3, 6-3, och tog därmed sin 30:e WTA-titel i karriären.

– Jag vill gärna be om ursäkt till Anastasija. Vi har alltid hårda matcher, och jag är säker på att vi får många fler i framtiden, säger Wozniacki efter matchen.

Brett leende efter segern

I det andra setet bröt Wozniacki fram till 4-1 efter en mäktig boll. Duellen var 16 bollar lång och slutade med att världstvåan snabbt var framme efter en nätboll och avslutade med en cross förbi Sevastova.

Matchbollen slutade med att Sevastova slog för långt, Wozniacki bröt återigen lettiskans serve och sträckte båda armarna i skyn. Efteråt avslöjade hon ett brett leende.

– Åtta är mitt lyckotal och det är åtta år sedan jag vann här sist. I år var det mitt år, säger Wozniacki.

Hennes tunga facit som inte varit bättre än 7-6 i matcher den senaste tiden är nu betydligt bättre efter segern i Kina Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.