Det är färdigsnackat om Nick Kyrgios för Nordens bäste spelare, Casper Ruud. Foto: TT.

Casper Ruud vägrar tala om Kyrgios: ”Jag har pratat klart”

Uppdaterad
Publicerad

Den norske talangen Casper Ruud, 20, försöker nu att få stopp på uppståndelsen kring hans relation till värstingen Nick Kyrgios.

– Jag har pratat klart om honom, säger Ruud.

63-rankade Ruud åkte sent i går kväll ut i Paris storturnering. Fransmannen Adrian Mannarino vann med 6-4,6-2 i den första omgången och får nu möta Rafael Nadal i den andra omgången.

Efteråt fick Ruud frågor kring sin ansträngda relation till problembarnet 30-rankade Nick Kyrgios, något som har sitt ursprung i en match i Rom i mitten av maj, som slutade med att australiern diskades. Ruud ville då se honom avstängd en längre tid och upprepade kritiken förra veckan i en intervju:

– Han var helt galen när jag mötte honom. Det är hans problem att han är en idiot på banan, sade Ruud till den svenska sajten Tennisportalen.se och intervjun översattes även till engelska.

Kyrgios just nu avstängd på ATP-touren

Det gjorde Kyrgios, som just nu är avstängd från ATP-touren i fyra månader efter upprepade disciplinerade förseelser, mycket upprörd och han svarade Ruud i skarpa ordalag på Twitter.

 ”Hejsan Casper Ruud, nästa gång du uttalar dig så skulle jag uppskatta om du sade det direkt till mig ansikte mot ansikte. Jag är ganska säker på att du inte skulle vara lika kaxig då. Fram till dess kommer jag hellre att titta på när målarfärg torkar än när du spelar tennis, du är så tråkig”, skrev Kyrgios.

Nu vill Ruud sätta stopp för pajkastningen.

– Jag har pratat klart om Kyrgios oavsett vad han kommer att säga. Jag kommer inte att kommentera något mer kring honom, säger Ruud till norska NTB.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.