Kim Clijsters gör den mycket ovanliga resan från att ha blivit invald i Hall of Fame till att göra comeback på WTA-touren. Här vid Hall of Fame-ceremonin 2017 där hon beskådar Australian Open-titeln 2011 som står på museet i Newport, Rhode Island. Foto: TT.

Clijesters comebackplan klar – i Mexiko i mars

Uppdaterad
Publicerad

2012 lade fyrfaldiga Grand Slam-vinnaren Kim Clijsters av för andra gången. Nu har belgiskan gjort klart med sin nästa comeback. Den kommer att ske i Monterrey i Mexiko i mars nästa år.
– Jag är verkligen nöjd med min utveckling, säger Clijsters.

I september meddelade Clijsters att hon skulle göra comeback efter sju års uppehåll från tennisbanan och den andra comebacken. Första gången som 36-åriga Cljisters lade av (är två år yngre än Serena Willliams) var 2007 och sedan kom hon tillbaka 2009 för att spela till 2012.

Hon har sedan dess ägnat sig en del åt tv och gjort en del inhopp inom tennisen och spelat en del uppvisning och visat att hon verkligen har hängt med utan att tävlingsspela.

Under tiden har hon blivit mamma till tre barn men börjat känna suget igen.

I november åkte hon dock på en knäskada och fick skjuta på comebackplanerna och reflektera.

– Det har varit en motgång men det visade mig snarare att jag blivit ännu mer hängiven uppgiften att återvända till sporten jag älskar, säger Clijsters till AP.

Den förra världsettan är redan invald i Hall of Fame och kommer som Grand Slam-vinnare att kunna gå in i turneringarna med wildcard.

Kim Clijsters comebackturneringar:

Visa

2 mars: Monterrey, Mexiko
11 mars: Indian Wells, USA
6 april: Charleston, USA

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer