Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se omtalade domslutet som får Gauff att gråta. Foto: Yves Herman / BILDBYRÅN

Gråtande Coco Gauff utslagen: ”Buar för att du har fel”

Uppdaterad
Publicerad

Den trefaldiga titelhållaren Iga Swiatek slog ut Coco Gauff med 6–2,6–4 och är klar för en ny final i Franska öppna. Det var en känslofylld match där Gauff började gråta efter en feldömd poäng.

– De buar för att du har fel, grälade Gauff med domaren.

Vid 2–1 till Gauff, 20, i det andra setet hamnade amerikanskan i ett hetsigt gräl med domaren efter en poäng.

Swiatek servade och linjedomaren ropade att den var ut, varpå domaren ingrep och sa att bollen var rätt och utdelade 15–15.

Världstrean Gauff gick fram till domaren och klagade medan delar av publiken buade.

– Han ropade innan jag slog till bollen och jag slutade min rörelse och kunde inte avsluta min swing. De buar för att du har fel. Jag fick inte tillfälle att avsluta min swing, sade Gauff som ville att de skulle höra efter med linjedomaren.

”Det var ett felbeslut”

Domaren vägrade gå Gauff till mötes. Amerikanskan började gråta innan hon kunde samla sig och återuppta spelet.

– Jag förstår Gauffs frustration. Det var ett felbeslut från domaren och poängen måste spelas om så klart, sade Eurosports kommentator Maria Strandlund Tomsvik.

Efter det känslomässiga utbrottet bröt dock Gauff och kunde gå fram till 3–1. Gauff räddade totalt tre matchbollar innan Swiatek kunde vinna matchen och vara i position för att ta sin fjärde titel på Roland Garros.

Gauff världstvåa på nästa ranking

Det kunde dock tagit slut redan i den andra omgången när den förra världsettan Naomi Osaka hade en matchboll mot Swiatek.

– Något förändrades efter den matchen och jag började anpassa mig bättre till banan. Jag är så glad att jag kunde hantera det så bra och nu har vädret blivit bättre också, säger Swiatek i ett soligt och sommarvarmt Paris där man spelade med taket öppet.

Gauff får trösta sig med att lyfta till andra plats på rankingen – hennes högsta placering hittills i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.