Serena Williams. Foto: Bildbyrån

Tävlingsuppehållet positivt i Serena Williams rekordjakt

Uppdaterad
Publicerad

På grund av coronapandemin har allt tävlande varit på paus sedan mars.
För Serena Williams kan det vara positivt i jakten på grand slam-titel 24.
– För en spelare med så mycket erfarenhet påverkas inte spelet speciellt mycket av några månader utan tävlande, säger hennes tränare Patrick Mouratoglou till Reuters.

Serena Williams har spelat fyra grand slam-finaler sedan hon blev mamma 2017 men utan att lyckas knipa sin 24:e grand slam-titel i singel. 38-åringen har under flera års tid jagat Margaret Courts rekord – australiskan som med sina 24 grand slam-titlar vunnit flest i historien.

Trots att Wimbledon ställts in och att Franska mästerskapen och US Open flyttats fram är motivationen på topp hos amerikanskan.

Hennes tränare, Patrick Mouratoglou, berättar att tävlingsuppehållet till och med gynnar 38-åringen. Williams har bland annat haft ryggproblem det senaste året.

– Det har varit bra för henne. Nu har hon fått tid att vila kroppen, en vila som varit välbehövlig, säger Mouratoglou till Reuters.

Han tillägger att erfarna spelare, som Serena Williams, inte påverkas i lika stor utsträckning som mindre erfarna spelare av uppehållet.

– För en spelare med så mycket erfarenhet påverkas inte spelet speciellt mycket av några månader utan tävlande. Och några av de bästa, till exempel Roger Federer, har ju kommit tillbaka efter sex månaders skadefrånvaro och vunnit en grand slam direkt. Men det är bara de här erfarna spelarna som kan göra det, dit hör Serena så hon kommer klara det här bra.

Williams fanns med i januari i Australian Open men där blev det respass i den tredje omgången efter förlust mot 27:e seedade kinesiskan Qiang Wang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer