Rebecca Peterson har klättrat på rankingen i rekordfart. Foto: Bildbyrån

Rebecca Peterson gör comeback på Tasmanien

Uppdaterad
Publicerad

Efter över tre månaders frånvaro från WTA-touren i tennis gör Sverigeettan Rebecca Peterson comeback i Hobart på den australiska ön Tasmanien i början av nästa år, 5–12 januari. Veckan innan årets första grand slam-turnering, Australian Open i Melbourne.

23-åringen från Stockholm avslutade säsongen i oktober efter en skada i vänster fot. Peterson hade tänkt spela Aucklands WTA-turnering under nyårsveckan, men så blir det inte.

”Jag kommer tyvärr inte delta”, skriver hon i ett sms till TT.

2018 får anses som Rebecca Peterson stora genombrottsår på den internationella tennisscenen. Flera fina WTA-turneringar, och avancemang till tredjerundan i US Open har gjort att hon avslutar året som 63-rankad i världen. Ett lyft med 86 placeringar sett till att 149:e-platsen vid årsskiftets rankning.

Peterson, som i början av december befunnit sig på hemmaplan i Sverige, har inte spelat på WTA-touren sedan turneringen i Wuhan, Kina, i slutet av september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.