Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Discovery

Daniil Medvedev vann efter utbrott – gick till semifinal

Uppdaterad
Publicerad

Världstrean Daniil Medvedev skakades rejält av Wimbledon-sensationen Christopher Eubanks. I tredje set skrek ryssen på domaren efter att han fått en varning – men han vann till slut med 3-2 (6-4, 1-6, 4-6, 7-6, 6-1) i set och tog sig till semifinal.

– Jag är glad över att vara i semifinal, säger Medvedev.

Daniil Medvedev vann första set, men sedan jobbade den 43-rankade överraskningen Eubanks sig in i matchen. Han var överlägsen i andra set och i början av det tredje märktes det att Medvedev var frustrerad.

Efter att ha förlorat en boll skulle han slå bollen till en bollpojke, men pojken var inte där han trodde och istället gick bollen rakt på BBC:s kamera.

Medvedev varnades av domaren Damien Dumusois och ryssen blev arg.

– Du har dömt tennismatcher i typ tio år va? Hur snackar du med mig, hördu? Spela sade du, men vad håller du på med, hör man Medvedev säga på franska.

Ëubanks vann även det tredje setet. Amerikanen hade chans att vinna då fjärde set gick till tiebreak, men där var Medvedev säkrare.

I det femte setet var det inget snack och den tidigare US Open-vinnaren tog sig till sin första Wimbledon-semifinal. Där möter han antingen Holger Rune eller världsettan Carlos Alcaraz.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.