Foto: Bildbyrån

Davis Cup-kaptenen Johan Hedsberg: ”Fortfarande omtumlad”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige stod för en rejäl knall när man slog Argentina i Davis Cup.

Davis Cup-kaptenen Johan Hedsberg är imponerad av den svenska insatsen.

– Jag är lite omtumlad fortfarande. Det här är en kvalitetsstämpel, säger han till SVT Sport.

Det blev svensk drömstart i Davis Cup som drog igång under tisdagen. Sverige vann med 2-1 efter segrar för Elias och Mikael Ymer och förlust för Elias Ymer och André Göransson i dubbeln.

– Jag är lite omtumlad fortfarande. Jag trodde det fanns en chans, men visste att vi behövde vara väldigt sugna och taggade. Men har man inte utförandet så spelar det ingen roll, det här är en kvalitetsstämpel, säger Davis Cup-kaptenen Johan Hedsberg.

Elias Ymer, rankad 119 i världen, vann överraskande sin match mot 37:e-rankade argentinaren Sebastian Baez med 2-1 i tiebreak.

– Elias är inte inne på topp hundra, så det är all heder i världen, säger Hedsberg.

”Ett tecken i rätt riktning”

98:e-rankade Mikael Ymer ställdes mot Diego Schwartzman, Sydamerikas bästa tennisspelare och rankad 17 i världen, och stod för en jätteprestation när han vann i två raka set.

– Den talar för sig själv, han är rankad 17 i världen. Han har en tydlig idé om hur det ska gå till, men det är en annan sak att utföra den. Tycker det är fantastiskt bra gjort.

Hedsberg är imponerad av Sverige som spelar i grupp A och därmed ställs mot tuffast tänkbara motstånd.

– Att killarna och Sverige är i högsta divisionen, det är ett tecken i rätt riktning. Att man då hamnar i en tuff grupp som den här och sedan slår Argentina, det säger sig självt, det är väldigt, väldigt bra.

– I dag mår svensk herrtennis bra, en sådan här dag. Nu får ni njuta av den här dagen.

På torsdag ställs Sverige mot Kroatien och på söndag väntar Italien.

KLIPP: Här säkrar Mikael Ymer svensk seger mot Argentina i Davis Cup (13 september 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Davis Cup

Sverige (rankat 13:e i världen) spelar i grupp A, som avgörs i Bologna. I gruppen spelar även Kroatien (1), Italien (7) och Argentina (12).

Varje match mellan länderna består i sin tur av två singel- och en dubbelmatch. De två lagen med flest poäng går sedan vidare till slutspelet som avgörs i Málaga i november.

Det svenska laget: Mikael Ymer (98:a i världen/783:a i dubbel), Elias Ymer (119/401), Jonathan Mridha (538/1 457), Dragos Madaras (292/657) och André Göransson (-/68).

Stjärnor i gruppen: Jannik Sinner, Italien (11), Matteo Berrettini, Italien (15), Marin Cilic, Kroatien (16), Diego Schwartzman, Argentina (17). Francisco Cerundolo, Argentina (27).

Sveriges matcher:

I dag: Argentina

Torsdag: Kroatien

Söndag: Italien

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.